SaveYarn logo

Hjem

Aktuelt

Tips og triks til deg som skal selge garn

Tips og triks til deg som skal selge garn

Fargerikt garnnøste

05. JULY 2024
Skrevet av:SaveYarn

Hei, garnentusiast! Det begynner nå å fylles opp i den digitale garnkurven og markedet vårt vokser. Det gjør også at konkurransen øker for de som ønsker å selge sitt restegarn. Derfor har vi samlet noen gode råd for å hjelpe deg til å øke salget.

1: Ta gode bilder

Lyset er din beste venn når du tar bilder av garnet. Du trenger ikke et dyrt kamera - mobilen din fungerer utmerket. Pass på at bildet er skarpt og prøv å fotografere i naturlig dagslys. En rolig, ensfarget bakgrunn lar garnet komme til sin rett. En ensfarget dyne eller sengetøy er supert som underlag. Ta gjerne nærbilder med høy oppløsning for å vise garnets tekstur - det hjelper kunden å få et inntrykk av garnet. Og ikke glem at det går an å inkludere bilder av prosjekter du har strikket med det aktuelle garnet. Dette gir potensielle kjøpere en ekstra følelse av hva de kan forvente. Dersom det er vanskelig å gjengi fargen korrekt kan du prøve å finne bilder av produktet på nettet, men vær obs på at mange bilder er beskyttet av opphavsrett og kan ikke deles uten tillatelse.

Sunday garn fra Sandnes Garn
Nærbilde av Sunday garn fra Sandnes Garn


2: Fyll ut detaljene

Når du registrerer restegarnet på SaveYarn, fyll ut så mange detaljer som mulig. Jo mer informasjon du gir, desto lettere blir det for potensielle kjøpere å finne garnet ditt når de søker.

3: Tenk sesong

Dersom du sitter på en betydelig samling restegarn og ikke får lagt ut alt med det samme - prioriter garnet som er i sesong! For eksempel er julefarger populære før jul, mens bomull og lin er mer etterspurt om våren. Følg sesongens trender! Det kan også være lurt å følge med på hva som er populært å strikke akkurat nå. Har for eksempel PetiteKnit kommet med en ny lueoppskrift i et spesifikt garn vil mange lete etter dette.

4: Frakt

Undersøk fraktalternativene godt så du kan sette så lav fraktpris som mulig. Hos Posten er det for eksempel mulig å sende som brev dersom du passer på størrelsen på pakken.

Klarer du å presse garnet ned i en konvolutt som er flatere enn 2 cm tykt er prisen bare 21kr under 20g og 27kr under 50g - men da kan det bli litt vanskeligere å holde seg under 2 cm. Er brevet mellom 2-7cm tykt kan du sende opp til 350g for 57kr. (Husk å dobbeltsjekke priser hos Posten, da de kan endre seg over tid.)

5: Del din garnbutikk i sosiale medier

I menyen finner du veien til din garnbutikk via menyvalget “Gå til min garnbutikk“. Denne lenken kan du dele på sosiale medier for å trekke kjøpere til profilen din.


Vi håper disse tipsene hjelper deg å selge ditt restegarnet og at det kan bidra til å spre enda mer garnglede! Del din kjærlighet til garn, hjelp andre, og nyt hvert kreativt øyeblikk.


Lykke til med salget, og takk for at du er en del av SaveYarn-fellesskapet🧶🌟